Coplata este o pierdere de timp?

Acesta este titlul sub care apare o stire pe site-ul Antenei3! De ce?Pentru ca doar 10% din pacienti sunt vizati de masura si se string sume prea mici de bani!
Jurnalistii din Romania au trecut printr-un proces de abrutizare, in care numai stirile care au impact negativ ajung sa fie lansate spre public. Oare o stire care ar fi spus – ne-am temut degeaba! Doar 10% din pacienti platesc si sumele sunt cu adevarat mici!
Sau daca jurnalistul ar fi facut o scurta documentare si ar fi intrebat daca numarul de inernari a scazut (principalul obiectiv este constientizarea populatiei ca am ajuns la fundul sacului si ca nu trebuie sa abuzam de un serviciu care nu este gratuit), daca in aceasta perioada macar un singur pacient a fost obligat sa isi cumpere de la farmacia de la poarta medicamente de mii de lei, daca a protestat cineva cu adevarat, daca modalitatea aceasta de plata a inceput sa pregateasca populatia pentru socul previzibil al perceperii de noi coplati, mult mai substantiale care vor aparea dupa redimensionarea unui pachet de servicii incompatibil cu sumele strinse la bugetul ASS, oarestirea ar mai fi trecut de sefi pentru a fi publicata?
Probabil ca nu! Cultul aberatiilor, raului din noi, nu lasa sa mai ajunga la cititori/telespectatori si exemplele pozitive, masurile curajoase sau benefice pe termen lung!

This entry was posted in Neclasificate. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *