Lege si Tocmeala – Protv 7 august


Avem o lege, avem si norme de aplicare si totusi romanii internati prin spitale continua sa isi plateasca din buzunar pastilele recomandate de medici.
Si asta din cauza faptului ca inca nu ne-am lamurit cine ar trebui sa dea banii: institutia sanitara sau casa de sanatate si, mai ales, in cat timp. In acest blocaj general, managerii spitalelor se intreaba de ce nu li se suplimenteaza fondurile ca sa evitam toate aceste neplaceri.
Normele emise de guvern nu fac decat sa ii descurajeze pe pacienti. Conform acestora, bolnavii ar trebui sa obtina in scris acceptul celui care i-a prescris tratamentul, ca sa poata sa il cumpere din afara spitalului si ca sa fie sigur ca o sa isi recupereze si banii. Astfel, pacientul este plimbat prin spital pentru aprobari de la seful sectiei, la managerul spitalului. Initiatorul legii este revoltat.
In tot acest scandal imens, singurii care sufera sunt bolnavii si rudele lor. Acestia spun ca medicii ii trimit sa isi cumpere pastile de la farmacie si tot ei refuza apoi sa le deconteze.

This entry was posted in Extrase din media, _Rambursare medicamente and tagged , . Bookmark the permalink.

One Response to Lege si Tocmeala – Protv 7 august

  1. Dr. Ioan-Mihai Greceanu says:

    Sunt odiosi acesti guvernanti care isi permit sa nu respecte legile, dispretuind populatia guvernata cu cinism. Cinste doctorului Paveliu pentru initiativa sa dar nu este suficient. Nu pare sustinut de nimeni. Rusine colegilor de Parlament. Se pare ca nu au stiut ce voteaza.
    Din pacate, primirea lui Mitica Dragomir in PDL ma face sa cred ca un eventual guvern PDL va fi la fel de odios si ma voi simti exclus din aceasta tara nemaiavind cu cine sa votez.
    Schimbati oamenii politici dar nu de la un partid la altul!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *