Cardul de sanatate: belele peste belele

Am intrat intr-o noua prelungire, a cita nu mai stiu, in care pacientii pot sa nu se legitimeze in sistemul asigurarilor de sanatate cu micul card de plastic. Altfel spus, suntem inca in faza de testari! Toate bune si frumoase insa pe furnizorii de servicii, inclusiv centrul in care imi desfasor activitatea, au fost intimpinati cu o surpriza: o multitudine de servicii efectuate, inregistrate in SIUI la pacienti asigurati si confirmati ca atare de sistem, care au primit retete valide, eliberate ca atare de farmacii, figureaza ca NEVALIDATE!

Initial am crezut ca este vorba de o situatie care ne este imputabila, in timpul lunii fiind nevoiti sa apelam la call-centre-ul SIUI pentru a sesiza ca sistemul da un mesaj de eroare. Tehnicianul ne-a invatat cu stoicism ce ar trebui sa facem (cum sa realizam conexiunea cu serverul local – woaw!) si parea ca totul a intrat in normal. Uite ca nu este asa. Am primit adresa CMR adrestata presedintelui CNAS – pe care o anexez, din care rezulta ca TOATA lumea a patit la fel! Situatia este una extrem de grava, aflindu-ne in situtia de a valida de-a valma toate serviciile sa din contra, de a nu fi platite servicii efectuate – ceea ce inseamna bani!

Culmea ar fi ca MS sa vina sa ne mai anunte ca iarasi s-a facut economie prin introducerea cardului – ceea ce in fapt, chiar este adevarat daca luam in considerare ca aprox 20% din consultatii s-au dus pe apa simbetei!cnascnasIata adresa aici!

 

This entry was posted in Neclasificate. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *