Parlamentul strazii

Am facut o fapta urita. Mi-a fost rusine sa-i spun sotiei ca ma voi duce la o intilnire organizata de o asociatie, am tot amagit-o ca vom petrece dupa-amiaza impreuna ca in ultima clipa sa-i spun ca, la rugamintea unui prieten, Nelu Petrui, trebuie sa ma duc pina in centru pentru 30 de minute. Claie peste gramada, am mai si rugat-o sa ma astepte si am venit dupa 2 ore.
Invitatiei asociatiei „Torta” avea un titlu incitant: „Parlamentul Strazii”, si urma sa se desfasoarein incinta Muzeului de Istorie al Municipiului Bucuresti. Am fost cu adevarat interesat sa vad daca exista persoane apolitice dornice sa dezbata probleme politice intr-un mod nepartizan. Probabil ca am fost si eu dezamagit in aceea si masura in care raspunsurile mele i-au dezamagit pe participanti. Dupa ce s-au dezghetat un pic apele am putut desprinde nemultumirea unora din cei prezenti ca au fost inlaturati din functii pentru ca nu fac parte din partidul de guvernamint, ca alegatorii nu mai au nicio pirghie de control asupra modului de cheltuire a banului public. Exemplul dat merita atentie. Intr-o comuna din Hunedoara consiliul local a aprobat bani pentru a se construi o statuie de pamint. Cum cenzurezi ca cetatean o aseemenea decizie a consiliului local!?

Un profesor era atit de convins de faptul ca fiind o persoana de buna credinta si moral, va candida si va fi in mod cert ales deputat. Dupa ce i-am explicat ca va avea nevoie si de un substantial sprijin financiar si logistic din partea unui partid politic am reusit sa-i umbresc seara. Am reintilnit si o cunostinta pe care nu am mai vazut-o de vreo 12 ani, zboara timpul ca o clipa. M-am felicitat ca am bunul obicei de a spune adevarul, pentru ca in sala se afla si o persoana din Tg.Jiu care a confirmat pe loc o povestioara spumoasa cu iz politic care implica directorul unei mici firme private.

Totusi initiativa ONG-ului respectiv o voi folosi in viitorul apropiat. Cred ca astfel de suete politice cu oameni apolitici sunt binevenite. In oraselele mari este din ce in ce mai greu sa stabilesti un contact direct cu cetatenii, iar mesajele transmise prin intermediul televiziunilor sunt adesea distorsionate.

Parlamentul strazii 2 Parlamentul strazii 1

This entry was posted in Neclasificate. Bookmark the permalink.

One Response to Parlamentul strazii

  1. In ianuarie ne-ati incurajat prin prezenta dvs la “Parlamentul Strazii”…astazi imi revine placerea de a va invita la a V-a Editie a acestei manifestari care se va desfasura pe 24 oct. 2008 la h 17 in incinta Teatrului Masca.
    Ne face placere sa va comunicam si faptul ca editiile III si IV s-au desfasurat in Craiova si Deva.
    Cu stima,
    Elena Panaite

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *