Un prim pas in scandalul Cantacuzino – parchetul vede pentru prima oara ca exista un prejudiciu!

Am dat peste stirea ”Ancheta vaccinului toxic, la DNA”. Interesant, foarte interesant!
DNA vede, pentru prima oara, ca in cazul de fata s-a produs un prejudiciu. Il si cuantifica. Faptul ca riscam si poate chiar am distrus sectia de productie de la Cantacuzino – centura noastra de siguranta in fata unei pandemii – nu mai conteaza.

Iata cum aprecia acelasi DNA problema prejudiciului in 28 septembrie 2015.
de la DNA

Cine este interesat – poate sa citeasca intreg materialul aici
ordonanta_DNA 2015 – Cantacuzino.

aici – plingerea mea impotriva ordonantei procurorului de caz

plingere impotriva ordonante de NUP p procuror de caz Cantacuzino

iata si ordonanta de trimitere a contestatiei catre Tribunalul Bucuresti

ordonanta ca urmare a contesatiei

si hotarirea Tribunalului Bucuresti – care demonstreaza ca DNA era deja sesizat

http://portal.just.ro/3/SitePages/Dosar.aspx?id_dosar=300000000669138&id_inst=3

 

Citeva ginduri de blog:

  1. DNA nu a preluat ancheta – asa cum s-ar putea crede din anunt (nu exista un asemenea comunicat pe site-ul oficial al institutiei) fiind doar o scurgere de informatii interpretata in acest mod de cel care a dat stirea. DNA a fost sesizat de indata ce toate incercarile presei de la vremea scandalului au ramas fara urmari. A trebuit sa treaca insa 2 ani pina ce lucrurile au inceput sa se miste.
  2. Ma intreb daca magistratii sunt si ei trasi la raspundere in vreun fel – nu de alta, dar dupa ce a imbatrinit 2 ani o asemenea plingere – raspunsul magistratului DNA a fost bulversant – denotind fie incompetenta, fie punctul sau de vedere juridic (toti avem dreptul la opinii nu-i asa) fie o presiune exercitata asupra lui, ceea ce ar fi meritat sa fie lamurit.
  3. Instanta de judecata a acceptat contestatia mea impotriva acestei ordonante  si a decis retrimiterea la DNA a dosarului, spre furia celor implicati in ingroparea institutului.  Cum aceasta hotarire s-a dat cu o zi inainte de nominalizarea lui Dacian Ciolos pt functia de premier, nu este de mirare furia unora impotriva mea in zilele ce au urmat, in conditiile in care presa ma anuntase drept candidat la portofoliul sanatatii (fiind vorba de un guvern provenit din societatea civila – nici nu era greu de avansat o asemenea speculatie, de care m-as fi lipsit bucuros si care in final mi-a facut mult rau).
  4. Este interesant ca daca nu as fi contestat ordonanta cu pricina – ar fi fost pusa definitiv batista pe tambal.

Astept cu interes ca stirea sa capete si contur – care sunt persoanele aflate in cercetare. Chestia asta cu in rem suna a protectie pe fata.

Ca o concluzie de etapa insa, ma bucur ca lucrurile au inceput sa se puna in ordine. Este inca un exemplu de cit de toxica este incercarea de a dezincrimina abuzul in serviciu care face ca ministrii si functionarii publici sa fie deasupra legii. Un alt exemplu, la fel de interesant este poate si cel al dezinfectantilor in care de fapt, nimeni nu pare a fi RESPONSABIL de ceea ce s-a intimplat, pedepsele la care sunt expusi inconstientii excroci fiind penibile!

Gustul amar insa ramane, lucrurile se misca greu, prea greu, chiar si atunci cind este vorba cu adevarat de interes national (cit de golita de continut a devenit aceasta sintagma!).

PS – Denuntul este depus de mine insa nu eu sunt subiectul de interes ci cum functioneaza institutiile acestui stat si de aceea am preferat sa obliterez numele meu. Nu este nici un motiv de cinste, nici de bucurie ci de mare tristete, fagasul normal fiind autosesizarea Parchetului sau o plingere inaintata de Ministrul Sanatatii.

Nu este usor sa pierzi vremea cu redactari de plingeri, pierderi de timp pe la registratura si mai ales sa-ti asumi povara unei asemenea atitudini! Daca insa toti se dau la o parte – nu avem de ce sa ne mai miram ca ne merge atit de rau, noua ca tara.

 

This entry was posted in Neclasificate. Bookmark the permalink.