II. Adevărata miză a controlului contractelor pentru biocide de la spitalul județean Tg.Mureș

Ministerul Sănătății a început o anchetă la Sp.județean de urgență Tg.Mureș. Motivul – spitalul a încheiat un contract cadru (în baza căruia urmează a se face achiziții și  nu o achiziție propriu-zisă) de 15 milioane de lei pentru o perioadă de 3 ani.

Miza controlului este mare. Dacă managerul va putea să demonstreze negru pe alb că acesta este consumul calculat de biocide și că aceste contracte nu sunt simple exagerări, rezultă că un spital ar avea nevoie de cel puțin 5 milioane de lei – ceva mai mult de 1 milion de euro anual! Însă din presă am aflat ca HexiPharma ocupa 20% din piată, cu o desfacere de aprox 2 milioane anual – deci piața de biocide ar fi de aprox 10 milioane de EURO anual!

Daca luam în calcul numai spitalele de rangul, dimensiunea și rolul spitalului județean de urgență Tg.Mureș – rezultă că numai pentru astfel de spitale am avea nevoie de minim 50 de milioane de EURO! Wooau!

Dacă mai luăm în calcul și restul de 380 de spitale, discrepanța dintre achiziții și necesar este astronomică. Cu alte cuvinte, vom avea dovada indubitabilă că răul făcut de răposatul Condrea prin livrarea de apă colorată pe post de dezinfectant este minuscul pe linga cel facut de managerii nostrii din toata tara!!!

Sper că MS ne va lamuri ca managerul din Tg.Mures este doar un hoț! Vom vedea!

PS – cititi neaparat comentariul dl dr.Popa de mai jos!

 

 

This entry was posted in Neclasificate. Bookmark the permalink.

2 Responses to II. Adevărata miză a controlului contractelor pentru biocide de la spitalul județean Tg.Mureș

  1. sorinp says:

    Ma bucura link-ul dvs care pica exact pe ceea ce presupuneam! Demonstratia dvs este mai aplicata si nu lasa dubii asupra faptului ca lipsa de finantare este mult mai grava decit furtul pastorit de Condrea. Este ceea ce am spus in citeva rinduri – Nu Hexi Pharma conduce la infectii ci ignorarea infectiilor a determinat fenomenul Hexi – dupa principiul daca tot spalati cu apa chioara de ce sa nu va livrez direct apa chioara!?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *