Ce poti sa faci cind cineva minte in direct?

Luni m-am dus la Realitatea la Sinteza zilei. Ca un facut, nimeni, dar nimeni, nu a dorit sa mearga la aceasta emisiune. Subiectul era unul inchis pentru noi si orice ai vrea sa spui era de prisos. Ne-am decis ca este totusi bine sa ne aflam reprezentati in studio pentru a preintimpina unele excese.

A fost prima zi in care mi-am propus sa vorbesc cit mai putin, monosilabic. N-a fost sa fie. Emisiunea, care dureaza de regula cam 40 de minute (ceea ce inseamna cam 3 interventii a max 2 minute) a avut 70 de minute (nu a fost de loc inclusa reclama). Mai mult, reprezentantul PNL, Dan Rusanu a intirziat 20 de minute, asa ca sa tot vorbesti.

M-am trezit brusc pus intr-o postura imposibila. Ponta, dupa ce a luat-o pe cocoasa puternic pentru ca isi ataca partidul si colegii pentru putina notorietate in plus, nu mai stie decit sa raspunda smechereste, evaziv si sa distorsioneze adevarul la limita, poate merge. Asa s-a apucat sa spuna ca articolele anulate de Curtea Constitutionala sunt cele introduse de Monica Macovei. In realitatea art.16 – cel cu comisia prezidentiala, care facea obiectul disputei si anulat integral, se afla in corpul initial al legii, din 1999. Monica Macovei incercare sa inlature bariera prezidentiala pentru fostii ministri, ceea ce nu a tinut, Adrian Nastase speculind aceasta modificare. Jenant, mai ales dupa ce se tot lauda cu statutul lui de fost procuror si incerca sa ma ironizeze cu pregatirea mea de medic, de parca minciuna tine de profesie.

Nici cu Radu Rusanu nu am nimerit-o mai bine. A pornit un atac, in buna parte justificat, suspendarea lui Atanasiu din functia de ministru, suspendare care in final a dat prost, avind in vedere neinceperea urmaririi penale. Ceea ce clama Rusanu era ca a fost suspendat pentru o acuzatie de calomnie din partea doamnei Saftoiu, ignorind cu buna stiinta acuzele legate de o tranzactie cu masini uzate ale armatei contra cauciucuri.

Sa-i lasi, sa reactionezi intrind in cearta cotidiana atit de injositoare. Am mentionat dor ca nu spun adevarul dar nu m-am simtit confortabil. Ce poti sa faci cind cineva minte in direct? Uite ca nu am inca o solutie sablon care sa imi convina!
La sfirsitul emisiunii Rusanu m-a lasat cu gura cascata anuntind senin, in direct, ca in 3-6 luni economiile noastre din banci vor mai reprezenta doar un sfert din valoarea lor actuala. Bulversant. O fi fost o scapare sau un gest intentionat, speculativ? Fiind un finantist si un politician prea rutinat inclin balanta catre a doua ipoteza, afirmatia fiind in detrimentul Guvernului si de natura sa puna pe jar populatia. Poate avea ceva de cumparat sau vindut in zilele urmatoare. Nu vom sti niciodata.

This entry was posted in Neclasificate. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *