Plata corectă a gărzilor medicilor îngropată de Sanitas!

Sanitas

Incetul cu încetul încep să iasă la iveală amanunte legate de înfrângerea abisală de ieri altoită medicilor care sperau că orele rupte din timpul lor liber petrecut în spitale pentru a îngriji bolnavi ar putea să fie plătite omenește, la nivelul anului 2016 nu raportat la anul 2009. Imi mențin părerea că acest lucru este atât un gest de normalitate cât și de legalitate și fiecare zi de amânare reprenintă o crasă nedreptate facută medicilor.

Comunicatul de ieri se bazează pe o minciună – perspectiva unei noi OUG – este legată tocmai în nota de fundamentare a OUG 20/2016, urgența fiind justificată astfel:

Iata ce spune OUG 20 in nota de inaintare, ultimul paragraf

”având în vedere că, potrivit art. 17 alin. (1) din Legea responsabilităţii fiscal-bugetare nr. 69/2010, republicată, nu se pot promova acte normative cu mai puţin de 180 de zile înainte de expirarea mandatului Guvernului, în conformitate cu art. 110 alin. (1) din Constituţia României, republicată, care să conducă la creşterea cheltuielilor de personal, adoptarea prezentului set de măsuri legislative în regim de urgenţă apare ca fiind singurul instrument legislativ care ar putea fi folosit în vederea evitării rapide a consecinţelor negative arătate mai sus.”

Ori au mințit atunci – ori mint acum, or vor minți mai târziu, tot una este – onorabilitatea ministrilor implicați și a premierului se bazează pe o minciună.

Mai gravă este situația în care asteptările justificate ale medicilor care fac de gardă au fost respinse la presiunea nemijlocită a sindicatului Sanitas – ceea ce este deja o problemă gravă, indiferent dacă a fost facută sau nu de conivență cu membrii guvernului.

Asa cum se poate vedea de pe pagina de FB a sindicatului Solidaritatea Sanitară – Sanitasul a amenințat constant că dacă se dau drepturile medicilor vor iniția proteste în toată țara!

Concluziile le poate trage fiecare în parte!

This entry was posted in Neclasificate. Bookmark the permalink.

One Response to Plata corectă a gărzilor medicilor îngropată de Sanitas!

  1. Pingback: Sindicaliști: SANITAS a amenințat guvernul cu proteste „dacă se dau drepturile la medici” - Ziarul Curentul

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *