Ministerul Sanatatii a transformat examenul-concurs de primariat in examen!

Pe site-ul perfmed.ro  a aparut urmatorul anunt “important”:

“Ministerul Sanatatii Publice anunta pe cei interesati ca la data de 29 septembrie 2008 organizeaza examen pentru obtinerea gradului de primar, respectiv principal. Acordarea acestui grad se va face conditionat de obtinerea notei 8.00 la fiecare proba in parte.

Fata de cele de mai sus, se elimina conditia de acordare a unui numar de locuri care sa reprezinte un procent de 75% din numarul candidatilor inscrisi.

This entry was posted in Neclasificate and tagged . Bookmark the permalink.

7 Responses to Ministerul Sanatatii a transformat examenul-concurs de primariat in examen!

 1. medici specialisti iasi says:

  Trebuie anulat cu totul.Greseala e mult mai mare decat dau ei senzatia, anuland doar titulatura de “concurs”

 2. dan says:

  O noua dovada a completei harababuri legata de examenul, concursul, campionatul, competitia sau ce-o mai fi asta, privind un titlu anulat de lege. E ca intr-o poveste de…groaza, marca MSP.

 3. clody says:

  Domnule deputat Paveliu, va rugam sa ne ajutati in demersurile noastre de a anula ex. de primariat!

 4. ms says:

  Un examen poate fi organizat, daca ministerul doreste aceasta si candidatii se inscriu.

  Ministerul Sanatatii Publice are insa temeiul legal pentru a emite diplomele de medic primar in urma promovarii acestui examen?

  Exista posbilitatea ca medicii sa se inscrie si sa promoveze examenul, dar sa nu li se elibereze ulterior diplomele de medic primar?

 5. 1. Ministerul nu poate organiza un examen daca nu are temei legal chiar daca vor candidatii (nu poate organiza de exemplu examen de vraci sau vrajitoare, nu?!)
  2. Neavind temei NU poate elibera diplome sau titluri. Daca o face vom avea o alta problema – ele sunt contestabile in instanta. De exemplu, daca la un concurs de sef de lucrari, conditionat de existenta titlului de medic primar, se prezinta 4 candidati, din care unul primar anterior anului 2006 si 3 primari din acest an. Sa presupunem ca cel cu titlul de medic primar anterior anului 2006 iese ultimul. Daca va contesta in instanta calitatea de medic primar a celorlalti 3 va fi declarat de judecator cistigator al concursului prin eliminarea celorlalti.
  Culmea e ca si daca va corecta ulterior legislatia, examenul va fi tot contestabil, pentru ca s-a dat pentru un titlu care nu exista la data sustinerii. Fac precizarea ca aceste informatii trebuie certificate de juristi competenti si nu de medici ca mine sau functionari ai MSP.

 6. romimii says:

  Legea 95/2006-titlul XII a intrat in vigoare la 3 zile de la publicare(M.Of. nr. 372/28 apr. 2006 ).Primariatul in 2006 s-a dat pe 20 iunie, ulterior intrarii in vigoare a acestei legi.In ce baza? Si in baza carui act normativ s-a conferit acest titlu de medic primar?
  Pe de alta parte, pe blogul sau , pref Asterastoaie scrie “se da concurs si nu examen pentru ca aceasta a fost conditia de a se accepta primariatul (pentru recunoasterea in UE)”. Conditia cui? Atunci de ce s-a renuntat la acesta conditie? Sa intelegem ca titlui de medic primar obtinut anterior anului 2008(daca s-ar fi mentinut calitatea de concurs) nu este recunoscut in UE? E o balba continua…Exista tari in UE care au grade mai mari decat cel de medic specialist(Privat Dozent sau Ober Arzt, Consultant , Senior), insa nu stim cum se obtin acestea.Citez din colegii mei”protestele medicilor nu au la baza dorinta de a nu da examenul pentru ca nu sunt pregatiti sau sunt lenesi, ci pentru ca nu poti avea incredere in acest gen de organizare fara lege, fara transparenta,”; din aceasta dilema nu putem iesi…

 7. Am mai spus-o dar o voi repeta. Ministrul Sanatatii Publice are dreptul de a propune infiintarea prin lege (ordonanta) a oricarui titlu profesional vrea el si sa-i spuna cum doreste. Statutul de tara membra ne impune exercitarea profesie de medic sub doua forme: de medic de medicina generala (absolventul trebuie sa aiba dreptul la exercitarea meseriei dupa terminarea facultatii) si medic specialist pentru exercitarea unor specialitati agreate la nivel UE. Peste acest grad universitar se poate imagina orice insa NUMAI CU TEMEI LEGAL.
  Raspunsul este ca nu stiu in ce temei legal a organizat primariatul si sa fiu sincer NU cred ca acesta a existat.
  Vezi tocmai asta este problema principiilor. Eu am fost si sunt o persoana profund liberala. Nicolaescu a strivit toate principiile liberale de dreapa iar aici vorbim chiar de doua dintre ele: Statul de drept (cucerirea puterii prin mijloace legale si exercitare ulterioara a puterii folosind mijloace legale) si de Statul Minimal (generarea legislatiei si apoi sa lasi lucrurile sa mearga fara ingernta nenecesara a puterii). Principiul lui Nicolaescu in acest caz este – fara lege si fara reguli fac ce vreau, cine nu este de acord sa ma dea in judecata pentru ca la sfirsit nu risc decit ca lucrurile sa reintre in normal (nu exista alta raspundere materiala sau penala pentru ministru). Acest principiu a fost validat chiar de Parchet. Am facut o sesizare cu numeroase capete de plingere corect argumentate. In urma plingerii MSP a schimbat legislatia pas cu pas desi initial s-a opus cu fervoare (de ex.schimbarea managerilor fara temei, plata cercetatorilor din fondurile CNAS si multe altele). Concluzia procurorului, pentru a nu se complica a fost ca daca s-a schimbat legislatia ulterior aceasta este politica statului si este solutia corecta dind NUP. In realitate, dupa ce a constatat incalcarea legii ar fi trebuit sa-l trimita in judecata insa l-ar fi expus la suspendare. Asa ca nu s-a mai complicat. Nicolaescu a invatat lectia (mai ales partea negativa): mergem inainte, daca iese prost schimb legea.
  Singurul lucru de care se teme individul este presa. Daca cineva il va da in judecata, este subiect de ziar si trebuie sa reactioneze (si parerea mea este ca o va face inainte de inceperea examenului).
  Daca nu – vor ramine citiva oameni de bun simt cu frustarea micimii individului in fata PUTERII si cu gindul ca mai bine ar pleca din tara asta, asa cum mai mi-au scris pina acum.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *