Concursul de primariat a fost inlocuit cu examen

Wed, 27 Aug 2008 17:01:10 +030

Bucuresti, 27 aug /Agerpres/ – Ministerul Sanatatii Publice a renuntat la concursul pentru primariat, urmand sa organizeze, pe 29 septembrie, examen pentru obtinerea gradului de medic primar, medic dentist primar, respectiv farmacist principal. Acordarea acestui grad se va face cu conditia obtinerii notei 8,00 la fiecare proba.
Organizarea examenului in loc de concurs elimina conditia de acordare a unui numar de locuri care sa reprezinte un procent de 75% din numarul candidatilor inscrisi.
Deputatul PD-L Sorin Paveliu considera ca organizarea examenului este ”fara temei legal”, pentru ca nu exista un ordin pentru acesta, iar cei 5.000 de candidati ”se prezinta la un examen fara metodologie”. El a mentionat ca acest grad a existat si a fost desfiintat prin Legea reformei in sistemul sanitar.
Presedintele Comisiei de Sanatate a Camerei Deputatilor, acad. prof. dr. Mircea Ifrim, apreciaza ca trebuie sa existe gradul de medic primar, Romania avand o traditie in acest sens, dupa modelul francez.AGERPRES/(Cornelia Stanciu)

This entry was posted in Conferinte si comunicate de presa, Extrase din media and tagged , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *