Directorii unitatilor sanitare sunt obligati sa va restituie din veniturile spitalelor banii dati pe medicamente, analize medicale si materiale pe care i-ati cheltuit cind ati fost internati.

1 septembrie 2008, 19:15, Pro Tv

Casa Nationala nu va da niciun leu in plus, asa ca doctorii trebuie sa se puna pe socotit. Daca ii trimit pe oameni la farmacie, ar face bine sa se asigure ca au de unde sa deconteze retetele. Insa pentru a primi banii, pacientii urmeaza un intreg circuit.

Medicul curant ii prescrie reteta care trebuie aprobata si de catre medicul sef de sectie. In cel mai fericit si rar caz, medicul curant este cel care ii cere semnatura sefului de sectie. Asta nu inseamna ca drumurile s-au terminat.

Cu toate avizele pacientul poate teoretic sa stea linistit ca isi va recupera banii. Asta daca pastreaza si bonul fiscal de la farmacie sau de la clinica unde si-a facut investigatiile.

Toate documentele, inclusiv reteta aprobata ar trebui duse mai apoi la directorul spitalului care e obligat sa va dea banii inapoi. Nu se precizeaza in cat timp va face acest lucru.

Casa Nationala spune ca banii dati inapoi pacientilor sunt din pusculita spitalelor, iar platile ar trebui facute cat mai repede.

This entry was posted in Extrase din media, _Rambursare medicamente and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *