Guvernul se îndreaptă într-o direcţie greşită!

După întâlnirea cu reprezentanții HoReCa (Florin Cîțu, după întâlnirea cu reprezentanții Horeca: ‘Vrem ca românii să-și poată petrece concediul în țară’) pot trage concluzia ca premierul Cîțu are neapărată nevoie de un consilier în care să aibă încredere. Altfel, nu are încredere în nimeni şi ajunge să nu ia nicio decizie de frică de a greşi sau, și mai rău, greşeşte pur şi simplu.De la 1 iunie vom ieşi din restricţii dar nu ca urmare a unor măsuri ci „de facto”. Lumea nu va ieşi în stradă să strige „Jos Pandemia!” sau „Jos Guvernul!” ci va pleca la mare, la munte sau la rude, luând-o de la început cu o curba ascendentă după 2 luni!

1. Nu este vorba de vaccinaţi şi nevaccinaţi cum apreciză domnia sa ci de imuni şi neimuni şi mai ales de protejarea celor neimuni!

2. Domnia sa, ca cel mai important membru al executivului, are OBLIGAŢIA legală (stabilită de o decizie CEDO) de a stabili reguli diferite pentru cele două categorii, imuni și neimuni, şi nu de a-i restricţiona pe toţi pentru că nu ştie să procedeze altfel. Nu există nici un singur motiv pentru care persoanelor imune să li se impună restricţii, multe dintre ele cu efecte economice grave! Procedând astfel dă apă la moară celor din stradă, mulți dintre ei aflați acolo din cu totul alte motive decât cele clamate!

3. O abordare sistemică (intrări, proces, ieşiri şi zgomot) ar fi trebuit să îl determine să se concentreze pe intrări preponderent, mai puţin pe ieşiri şi să ignore aproape total zgomotul. Cu alte cuvinte, suplimentarea cu 200 de paturi AŢI este ultimul dintre aspectele de ieşire care ar fi necesitat atenţie dar a devenit prioritar de frică de a nu fi acuzat Guvernul. Nu poți „umfla” sistemul sanitar peste noapte. În realitate, creşterea presiunii pe AŢI înseamnă creşterea presiunii pe tot sistemul sanitar, înseamnă creşterea numărului de cazuri oficializate şi în ultimă instanţă creşterea numărului de decese. Obiectivul prioritar este cum să micşorezi intrările, respectiv cum să micşorezi numărul de cazuri noi, prin măsuri active!!!!

4. Pentru a diminua apariţia de cazuri noi trebuie să limitezi transmiterea, respectiv accesul celor infectaţi la grupa de persoane neinfectate încă!!!

5. Măsurile active sunt a. depistarea precoce a celor care sunt expuşi la riscul de contaminare  şi b. anchetele contactaţilor acestora (ancheta epidemiologica).a. Depistarea precoce se poate face începând cu zonele carantinate, prin testarea persoanelor care ies din localitate (punct de recoltare la şosea, personal de la dispensarul din localitate, de la SMURD, personal atras etc, instruit oficial în câteva zeci de minute şi dotat cu tot ceea ce este necesar – teste rapide şi măsuri de protecţie).b. Depistarea de persoane pozitive va fi urmată de anchetă în focar! Azi nu mai vorbeste nimeni de cit de functionale sunt Directiile de sanatate Publica!!

6. Nu este necesar să faci astfel de acţiuni în toate localităţile carantinate ci alese primele 3 în funcţie de numărul de cazuri depistate. Rezultatele vor conduce la urmarea exemplului şi mobilizarea autorităţilor sanitare şi ale autorităţii locale.

7. Extinderea testării prin coparticipare  – angajatorii care doresc să ofere facilitatea de testare (HoReCa, Hypermarket, construcţii şi mulţi alţii etc) ar trebui să beneficieze de o facilitate fiscală egală cu un procent din valoarea testelor utilizate pentru fiecare CNP încărcat în sistem! Testarea ar putea fi chiar obligatorie dacă se stabileşte prin lege (precedente există, la cununie civilă, la şoferi, în medicina muncii în unele situaţii etc). Având în vedere situaţia specială dpdv al sănătăţii publice – cadrul legal poate fi extins, Constitutia permite.

8. Majorarea amenzilor până la limita în care să devină de nesuportat pentru cei care încearcă să trişeze în această bătălie a ţării împotriva pandemiei și să submineze eforturile unei natiuni si a Guvernului. Mai mult, amenzile trebuiesc aplicate cu fermitate!

9. Respectarea măsurilor de bună purtare dpdv igienic, măşti, distanţare etc.

10. Măsuri de diminuare a zgomotului sistemului. Libertatea de expresie trebuie să aibe limite, cel puţin în perioadele epidemiologice speciale. Când te afli într-o bătălie cu un duşman, nu este normal să licenţiezi canale media care sunt orientate spre mesajele de genul „Eu ţin cu dusmanu’!”, sau „Duşmanul nu există!” sau „Soldaţii noştrii sunt criminali!!”.

11. Ieşirea din pasivitate bazată pe „să vedem ce se întâmplă în altă parte” sau „să vedem ce ne spune UE”.

12. Aprobarea legii vaccinării. Dacă această lege, în forma actuală, are prevederi neconstitutionale (nimeni nu poate spune acest lucru cu certitudine pînă nu este supusă unei Decizii CCR), mai putem să o modificăm, dar numai după ce trece votul din Parlament. Iar acest vot ţine de majoritatea care susţine Guvernul deşi ar trebui să beneficieze de votul unanim, este vorba de ţara noastră, de poporul nostru!

In concluzie, premierul Florin Cîțu trebuie sa treacă la masuri active, insa nu oricind, ci acum! Mai tirziu s-ar putea sa fie prea tirziu!

This entry was posted in Neclasificate. Bookmark the permalink.

4 Responses to Guvernul se îndreaptă într-o direcţie greşită!

 1. Bigusdickus says:

  Prost te-a facut mã-ta …

 2. unu de peundecum says:

  Sper ca nu sunteti pro ” vaccin ”
  ” vaccinurile ” trebuie distruse !!
  Astept mesaj in email….care are cva de zis

 3. typhoon says:

  sa ti-o futem pe mata-n groapa sorin paveliu…..

 4. typhoon says:

  sa ti-o futem pe mata-n groapa sorin paveliu…..date-n mortii matii ….imuni si neimuni

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.