CNSAS a fost declarat in afara legii.

Ieri, vineri 1 februarie am avut ocazia sa ascult la radioul masinii pe drumul de 4 ore spre Brasov, comentarii si declaratii legate de decizia soc privind neconstitutionalitatea legii CNSAS. Se ingroasa gluma. Pe zi ce trece este mai evident faptul ca avem o Constitutie nefunctionala si o Curte Constitutionala care nu se gaseste in pozitia in care ar trebui sa se afle.

Curtea Constitutionala este inainte de toate un organism politic, reprezentantii sunt desemnati de partidele politice, iar in mod nefericit 7 din 9 “judecatori” sunt desemnati de PSD. Nu este o situatie normala. Cerem justitiei sa fie independenta de factorul politic iar membrii CC sunt legati indisolubil de politic. Asa se face ca orice solutie ar da suspiciunea va persista. Pe de alta parte, Curtea poate fi sesizata la controlul anterior promulgarii unei legi de senatori si deputati daca apreciza ca este cazul si nu in mod automat. Practic Parlamentul produce o lege si abia cind cineva invoca o exceptie de neconstitutionalitate poti afla care este opinia CC. Si asta dupa foarte multi ani, asa cum este cazul de fata. Nu ma voi lansa intr-o analiza a motivatiei deciziei CC insa nu pot sa nu fiu extrem de subiectiv, aflind de aceasta “minune” in aceeasi zi in care am intrat in posesia unei decizii de respingere a unei alte cereri, la care am fost direct implicat si care miroase de la o posta a subiectivism politic. CC a constatat nu s-au incalcat prevederile Constitutiei atunci cind s-a emis ordonanta de urgenta prin care s-au aminat alegerile europene! S-a statuat astfel ca “situatia politica generala” invocata ca motiv de urgenta este un argument acceptabil, care nu este de competenta CC de a fi analizat!!! Voi reveni.

PS. La Brasov am mers de geaba. Lansarea candidatului nostru la Primaria Brasovului a atras atiti membri de partid locali ca nu am mai putit intra in sala (ca si alte cel putin 100 de persoane).

This entry was posted in Neclasificate. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *