Privatizarea Antibiotice S.A.

DEPUTATII PD-L DIN COMISIA PENTRU SANATATE SI FAMILIE A CAMEREI DEPUTATILOR ACUZA GUVERNUL SI AVAS DE O „VOINTA POLITICA SUSPECTA” DE A IGNORA DECIZIA JUSTITIEI DE SUSPENDARE A HOTARÂRII GUVERNULUI PRIVIND VÂNZAREA S.C. ANTIBIOTICE S.A. IASI

PD-L saluta decizia Comisiei de sanatate a Camerei Deputatilor de infiintare a unei comisii de ancheta privind analiza oportunitatii si consecintelor vânzarii pachetului majoritar al Antibiotice S.A. asupra asigurarii populatiei cu antibiotice si tuberculostatice

Ieri, 19 februarie 2008, a avut loc, la Comisia pentru sanatate si familie din Camera Deputatilor, la initiativa deputatilor democrat-liberali Petru Movila si Sorin Paveliu, partea a doua a dezbaterii publice privind privatizarea Antibiotice S.A. Au participat la audieri presedintele Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS), Teodor Atanasiu, directorul general al Antibiotice Iasi si liderul de sindicat al societatii.

Deputatii democrat-liberali, alaturi de ceilalti membri ai comisiei, cu exceptia reprezentantilor Partidului National Liberal, si-au exprimat mirarea si neincrederea cu privire la „vointa politica suspecta” a Guvernului României de a privatiza Antibiotice S.A. Iasi fara a analiza foarte serios oportunitatea strategica a acestui demers.

Deputatii Sorin Paveliu si Petru Movila au constatat ca Presedintele Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS), Teodor Atanasiu, a cautat o portita legala sa vânda S.C. Antibiotice Iasi fara sa ia in considerare suspendarea de catre Curtea de Apel Iasi a Hotarârii de Guvern 1400/2007 prin care s-a stabilit vânzarea Antibiotice.
Cei doi deputati considera ca prin aceasta atitudine, conducerea AVAS si Guvernul Romaniei sfideaza justitia si manifesta o suspecta graba pentru vânzarea celei mai profitabile societati din portofoliul AVAS.

In cadrul sedintei, parlamentarii au hotarât, prin vot, cu opozitia PNL, infiintarea unei comisii de ancheta a Comisiei pentru sanatate si familie din Camera Deputatilor al carei scop este analiza oportunitatii privatizarii celei mai mari companii de medicamente din tara.

In cazul in care raportul comisiei de ancheta va confirma temerile privind oportunitatea procesului de vânzare a Antibiotice S.A., deputatii PD-L iau in considerare propunerea unei motiuni simple cu aceasta tema, in colaborare cu reprezentantii altor partide vizind stoparea temporara a instrainarii societatii.

This entry was posted in Conferinte si comunicate de presa. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *