Cuvintul care ucide. La maternitatea Giulesti nu s-a intimplat nimic grav!

O nenorocire loveste Maternitatea Giulesti. O explozie se produce in sufletul maternitatii, in sectia de terapie intensiva prematuri. 3 copii mor pe loc, alti 8 sufera arsuri intre 40 si 80%, sansa lor de a supravietui in zilele urmatoare fiind minima.

Reprezentantul proaspatului proprietar –  Primaria Capitalei – ne anunta, in trecere “Din informatiile pe care le am TOTUL ESTE OK!” Este evident  imposibil ca, in urma unui asemenea dezastru, cineva, vre-un pompier orb,  sa-l fi informat pe domnul director al Administratiei spitalelor, ca in urma unui incendiu care a avut ca rezultat topirea bratarilor de identificare a copiilor – nimeni nu a avut nimic de suferit.

Domnul director nu este un naiv si nici vre-un politician dornic de a da interviuri aiurea pe la TV. A reactionat reflex, incercind sa puna batista pe tambal. Daca nu vor fi evacuati copiii, poate ne spalam rufele in familie, poate nu iese scandal, poate nu este nimeni tras la raspundere.

Am convingerea ca domnul director dr. Savu nu are absolut nici o responsabilitate, legala sau morala, legata de drama de la Giulesti. Reflexul sau este insa unul simptomatic pentru ceea ce se intimpla in sanatate. Dramele umane din spitale trebuie ascunse. Daca “omerta” – legea tacerii  este respectata, dupa ce se linistesc lucrurile, raspunderea este disipata,  Este treaba sefilor mai mari sau mai mici de a-si acoperi subalternii.

Trei copii au murit, altii sunt pe moarte. Cuvintele domnului director, simptomatice pregatesc decesul nestiut al altor zeci si sute de pacienti.

Stati linistiti! Totul este OK!

This entry was posted in Neclasificate. Bookmark the permalink.

2 Responses to Cuvintul care ucide. La maternitatea Giulesti nu s-a intimplat nimic grav!

  1. Ciupi says:

    Din punctul meu de vedere cred ca sistemul trebuie revigorat de principiu de la cap…nu de la coada…(deoarece e deja imputit) de ce nu se fac astfel de controale inainte de intamplarea unor tragedii precum ,,Giulesti” ?

  2. sorinp says:

    Nu are cine. Datorita discrepantei abisale dintre asteptari, necesitati si finantare, intreaga activitate medicala se desfasoara sub semnul compromisului. In aceste conditii nimeni nu poate controla. Cum ar fi fost ca reprezentantul Ministerului sa vina la Giulesti si sa-l amendeze sau demita pe manager pentru ca nu angajeaza asistente conform normativului MS, incalcind astfel interdictia de angajare data de Guvern??!
    Pe de alta parte, multitudinea compromisurilor duce la coruptie si abuzuri de tot felul. Cind primesti un buget care in mod evident nu iti ajunde ai si un avantaj major: nu trebuie sa te mai incadrezi intr-un buget! Asa ca orice cheltuiala, oricit de fantezista, la sfirsit se va incadra in depasirea de buget, anteprevazuta!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *