Prima zi de munca a anului 2008

Luni 7 ianuarie, prima zi de munca a anului pentru cei mai multi dintre romani. Zi plina de munca la cabinet. Incepem un studiu nou si trebuie sa particip la vizita de initiere a site-ului. Ceea ce ar fi trebuit sa dureze 2-3 ore s-a transformat intr-o zi plina, de la 8 la 20. Am ajuns acasa frint, mai mult rebegit de frigul din cabinetul neincalzit suficient timp de o saptamina. Am dormit o ora dupa care am pornit de nebun la Cosmos TV. Nu mi-am putut scoate masina din locul de parcare pentru ca un nesimtit si-a lasat masina in drum, cu pozitiile aprinse, blocind 20 de alte masini desi avea nenumarate locuri de stationare in care ar fi putut sa lase si loc de trecere pentru altii. M-a revoltat gindul ca nu am ce sa-i fac. Sa-l injur, sa ma bat cu el (adica sa iau bataie)? Sotia, la fel de noctambula dar mai realista mi-a sugerat sa luam un taxi. Cind am fost de acord, hop si soferul, senin ca si cum nimic nu s-ar fi intimplat.
Nikos, realizator la Cosmos TV (a auzit cineva de post, tare sunt curios) m-a rugat sa particip la emisiunea lui, “Legea Junglei”, la care mai fusesem de vre-o 5 ori. Stiu ca postul nu prea are telespectatori dar Nikos este un baiat istet, cu foarte mult bun simt si cu o ironie fina de grec descurcaret. Mi-a facut realmente placere de fiecare data sa stau de vorba cu el, fie si in direct si mi-a venit greu sa-l refuz.

Nu prea aveam subiect de actualitate, asa ca la un moment dat Nikos a preluat tema declaratiilor de avere ale parlamentarilor, unii dintre ei demonstrind venituri de invidiat. In lipsa de replica m-am declarat dizabilitat politic din acest punct de vedere, nefiind in stare sa ma laud cu rezultate notabile in aceasta privinta. Cred ca oamenii politici au datoria sa fie capabili sa-si asigure un trai indestulator pentru a putea sa se preocupe preponderent de nivelul de trai al semenilor lor. Unii dintre politicienii nostri insa te lasa cu gura deschisa ca la stomatolog. Nu stiu daca ii invidiez, nu stiu in ce masura veniturile lor sunt perfect legitime insa nu pot sa nu ma gindesc la faptul ca semenii nostri ne judeca si prin prisma capacitatii de a realiza bani.

This entry was posted in Neclasificate. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *