Haine strimte

Joi 11 ian.

Am fost nevoit sa ma abat la ora 15.30 pentru o interventie de 5 minute pe la Realitatea intr-o “coada” a emisiunii de miercuri. Nimic de comentat cu exceptia faptului ca s-a profilat refuzul dialogului intre presedinte si premier si ca am mai pierdut 1 ora pe drum. La intoarcere, avind doua ore la dispozitie pina la curs am hotarit sa ma abat pe la o doamna farmacista care incearca sa stea de vorba cu mine de mai bine de 1 luna si care are farmacia in drumul meu. Din nou am avut senzatia aia neplacuta de haine strimte pe care o resimt cind cineva are dreptate si nu poti sa-l ajuti cu nimic. E farmacista, in zona ei nu exista farmacie si nu are dreptul sa-si transforme drogheria in farmacie. Comertul cu medicamente limitat pe criterii demografice se pare ca nu este adecvat. In zonele cu vad au apartu trei farmacii una linga alta iar limitarea a facut ca in zone mai putin tentante sa nu mai existe deloc farmacii. In acelasi timp proiectul de lege a farmaciei la care sunt coinitiator este blogat de Nicolaescu de 2 ani (stie el de ce) iar sansa liberei concurente este aminata.

In drumul spre curs am facut 1 ora si 30 de minute pina in Piata Muncii ! Am vorbit la telefon ca si cum m-as fi alfat la birou intr-o zi intensa de lucru. Daca nu aveam lista de telefoane pe care trebuia sa le dau cred ca turbam.

Cind am ajuns acasa am vazut pe net secventa in care dl.Boda, un analist politic cu un deosebit simt al echilibrului, si-a iesit din tipar si a pus eticheta o eticheta de “putoi de deputat” pentru o ipoteza mai glumeata pusa de colegul meu de partid Canacheu. M-am trezit reactionind involuntar, ca la suporterii aflati la un meci (rastindu-ma la o inregistrare!): “Daca rangul tau este de “putoi de deputat” roaga-l sa precizeze rangul domniei sale!”. Slava domnului ca nu m-am aflat eu pe scaunul lui Canacheu. As fi regretat o astfel de iesire la adresa lui Iosif Boda.

Ora 22 – am aflat ca jocul continua, Traian Basescu persista si il invita din nou pe premier la Cotroceni “miine pina la ora 11 sau dupa ora 17” desi azi a fost refuzat. Comunicatul Newsin prevestea aceasta decizie (confirmata in culisele de la Realitatea de Ministrul Culturii): “premierul a fost sfatuit de vicepresedintii PNL sa nu se duca”. Imi imaginez scena in care Miutescu sau Ludovic Orban il tin de miini pe Tariceanu spunindu-i “Lasa-l Caline, nu da in el, ca-l omori !” iar pe surse reporterii au si aflat. Jocuri ieftine de imagine. Presimt citeva zile de tacere totala din partea ambelor parti, desi cred ca acest conflict institutional va ajunge de acum pe pagina a II-a a multor ziare din strainatate.

This entry was posted in Neclasificate. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *